מערכות גילוי אש
בין אם מדובר בבתי חולים, משרדי היי טק, מלונות או בנייני מגורים, סכנות אורבות בכל פינה ומסכנות את הביטחון האישי שלנו. אש ועשן, למשל, הם גורמי סכנה משמעותיים היכולים להפר את תחושת הביטחון בחיי היום יום שלנו – ובמידה והם לא מטופלים במהרה, אף יצרו נזקים במבנה, בחפצים וכמובן בחיי אדם. מערכות גילוי אש מאפשרות אבחון מהיר של המצב המסוכן ומונעות התדרדרות מסוכנת.
סוגי מערכות גילוי אש
לאור ההתפתחויות הטכנולוגיות של השנים האחרונות, אין סיבה לא להתקין אצלכם בבית או בעבודה מערכת לגילוי אש. מערכות חדשניות אלו מאפשרות לגופים או ליחידים ליהנות מהתפתחויות אלו תמורת מחירים נמוכים יחסית. בין אם מדובר במערכת אנלוגית או אוטומטית, בואו נבדוק אילו סוגי מערכות גילוי אש קיימים.
- צופרים – לצורך זיהוי אש וכיבוי, יש צורך במערכות מתוחכמות שיבצעו מלאכה זו מראשיתה ועד סופה. רכזות גילוי האש כוללות, לדוגמא, צופרים המסמנים בעוצמה חזקה כאשר פורצת אש.
- מנורת סימון – במידה וישנם עובדים כבדי שמיעה, קיימות אופציות נוספות לאיתור פריצת אש. מנורת סימון היא אחת מהן, והיא מספקת התרעה ויזואלית מפני אש.
- לחצן ניפוץ אדום – ישנו, כמובן, גם לחצן ניפוץ אדום, בו משתמשים באופן ישיר וידני כאשר פורצת אש. במידה ואתם בקרבת לחצן זה – אין צורך להמתין לכלי הזיהוי האחרים ולהתחיל להעירך בהתאם.
- גלאי עשן עצמאי 220 – מדובר בגלאי עשן הנושא חיישן פוטואלקטרי ברמה גבוהה, עובדה שמשאירה מקום קטן מאוד לטעויות. עיצוב גלאי עשן זה הוא משמעותי גם כן וזאת משום שהוא עוצב כך שלא יבלוט בחלל החדר, ויוכל להתמזג, מבחינת הנראות, עם עיצובו של החדר – כך שאין צורך לחשוש ממראה "כבד" ומיושן של מערכת גילוי עשן, להיפך.
גילוי אש מוקדם בידיים מקצועיות בלבד
אין ספק ששימוש במערכות לגילוי אש הוא חשוב – אך אל תתפתו להרכיב אותן בעצמכם, אלא להשאיר את מלאכת התקנת מערכות גילוי האש בידיהם של אנשי מקצוע. א.מ מערכות אבטחה יקפידו על התקנה נאותה ומקצועית.
כיצד פועלות מערכות לגילוי אש?
מערכות לגילוי אש ועשן מונעות נזקים לרכוש ולנפש על ידי גילוי מוקדם של סימני אש, עשן ושינויי טמפרטורה. הגילוי מתבצע באמצעות גלאים שונים המותקנים במבנה. יש מגוון של התקנים וגלאים שכדאי להכיר:
- גלאי חום – מותקן לרוב במטבחים או בחללים אחרים בהם יש סיכון גבוה להתלקחות אש. פועלים על בסיס גילוי טמפרטורות גבוהות.
- גלאי אופטי – גלאי נקודתי המותקן בתקרות ובלוחות חשמל. זקוק לחדירת עשן בכמות מספקת, כדי להפעיל מערכות התראה ומילוט. מהירות הגילוי עולה ככל שמספר הגלאים גדול יותר.
- זיהוי טמפרטורה באמצעות סיבים אופטיים – הנפרשים במנהרות ותעלות תשתית. הסיב האופטי רגיש לשינויי טמפרטורה בסביבתו.
- התקני לחיצה ומשיכה ידניים – המתבססים על גילוי אנושי של השריפה, ומאפשרים לחיצה או משיכה ידנית כדי להתחיל בפעולות ההתרעה. התקנים אלה נמצאים בדרך כלל בפתחי המבנה וביציאות החירום.
- גלאי קרן – שולח ומקבל קרן לייזר ומפעיל את מערכות ההתראה כשעשן חוצה את הקרן.
עם גילוי עשן או אש באמצעות מגוון הגלאים, יופעלו אמצעי מילוט והתראה שונים: צופרים, מערכות כריזה, נוריות סימון, אורות מהבהבים המצביעים על כיווני מילוט ומערכת תקשורת אוטומטית המחייגת לכוחות הכיבוי וההצלה.
התקנת מערכות גילוי אש עם אנשי המקצוע של א.מ. מערכות אבטחה
מלבד תקנים בינלאומיים מחמירים, המערכות לגילוי אש עוברות גם בדיקות קפדניות של מכון התקנים ועומדות בדרישות שרותי הכבאות.
מומחי בטיחות האש של א.מ. מערכות אבטחה, מנוסים בבחירה ובהתקנה של מערכות גילוי אש ועשן. ניסיונם הרב מאפשר להם להתאים את המערכות לתנאים בשטח, לצרכים הייחודיים של הלקוח ולדרישות המבנה, כדי לצמצם ככל האפשר את הסיכון לפגיעה ברכוש ובנפש.
ליצירת קשר